Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι “καμικάζι” των Ασιτών

Έγραψαν για μας...
Οι “καμικάζι” των Ασιτών πήραν το ντέρμπι της Γέργερης
ΟΙ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟN ΡΟΥΒΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 1-0, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ

Σταυρακάκης και Φουκαράκης διεκδικούν τη μπάλα.Τους παρακολουθούν ο Γιώργος Ρουμπάκης και ο Κώστας Οικονομάκης

Του Αντώνη Σαριδάκη
(αναδημοσίευση από εφημ. ΠΑΤΡΙΣ)
Tρελαίνουν κόσμο οι Ασίτες με τη φετινή πορεία τους στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία ήταν οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι της Γέργερης κερδίζοντας με 1-0 τον Ρούβα και πλέον απολαμβάνουν χωρίς... συγκάτοικο την κορυφή της βαθμολογίας.

Μια επικράτηση που στηρίχθηκε στο έξυπνο παιχνίδι, τη δύναμη και το καθαρό μυαλό. Αυτό ήταν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο οι “πράσινοι” πήραν άξια το παιχνίδι, κρατώντας ανέπαφη την εστία τους και χτυπώντας την κατάλληλη στιγμή μέσω των αντεπιθέσεων.

Και επειδή τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαίο, οι Ασίτες έδειξε ότι πράγματι διανύουν την παραγωγικότερη και την πλέον λαμπρή περίοδο της ιστορίας τους. “Σπάζοντας” δύο από τις πλέον σκληρές έδρες του πρωταθλήματος (Κρουσώνα, Γέργερη), διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα σε 4 αγωνιστικές και αφήνοντας πίσω τους ομάδες που έχουν ως κύριο στόχο το πρωτάθλημα, αποτελούν το πρώτο σημείο αναφοράς του φετινού πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά ο Ρούβας ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Χωρίς έμπνευση, “εγκλωβισμένος” σε μια φλύαρη υπεροχή δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι αποτελεί πράγματι το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο δρόμος είναι βέβαια μακρύς μέχρι το τέλος, όμως η αναμφισβήτητη ποιότητα των παικτών του, πρέπει να συνδυαστεί εξίσου με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, προκειμένου να μην διαψεύσει τις υψηλές προσδοκίες που συνοδεύουν τη φετινή παρουσία του στη διοργάνωση.

Οι πρώτες εικόνες του ματς παρέπεμπαν στο σκηνικό που επρόκειτο να εξελιχθεί στο γήπεδο της Γέργερης.

Ο Ρούβας προσπαθούσε ανεπιτυχώς να βρει χώρους για να αναπτυχθεί, με τους φιλοξενούμενους να καλύπτουν, επιδιώκοντας πρώτα απ’ όλα να απομακρύνουν τους κινδύνους από την εστία τους.

Σ’ αυτό το σκηνικό, κυριάρχησαν οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Μονομαχίες στις οποίες τις περισσότερες φορές υπερείχαν οι “πράσινοι” και είχαν ως συνέπεια να “κλειδώσουν” τα ατού των γηπεδούχων.

Αυτή η “φλύαρη” υπεροχή δεν απέφερε παρά δύο σουτ του Χαραλαμπάκη στο 11’ σε εκτέλεση φάουλ που μπλόκαρε ο Ζαχαριουδάκης, και το 30’ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αντίθετα οι Ασίτες έγιναν πιο απειλητικές, οδεύοντας προς τη λήξη του πρώτου μέρους, και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ σε δύο περιπτώσεις.

Πρώτα στο 39’ όταν ο Τσερεβελάκης τροφοδοτήθηκε σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή από τον Σταυρακάκη αλλά πλάσαρε άουτ από καλή θέση και στη συνέχεια στο 43’ όταν ο προωθημένος Σταυρακάκης έκανε αριστερό πλασέ στην κίνηση που μπλόκαρε ο Ψαρουλάκης.

Γενικά το “πρέσινγκ” των Ασιτών απέδωσε στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, περιορίζοντας τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να “ανασάνουν” στο γήπεδο και χωρίς καθαρό μυαλό προσπαθούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Οι Ασίτες μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος.

Στο 48’ έπειτα από μεταβίβαση του Τσιάμη στον Δασκαλάκη ο τελευταίος σούταρε από πλάγια μέσα στην περιοχή για να μπλοκάρει ο Ψαρουλάκης, ενώ το φάουλ του Τσιάμη λίγα μέτρα πριν τη μεγάλη περιοχή στο 50’ κατέληξε άουτ.

Η συνέχεια επεφύλασσε ακόμα περισσότερη... δύναμη στο παιχνίδι. Η τεχνική και οι συνδυασμένες προσπάθειες πήγαν... περίπατο, καθώς στο γήπεδο “έπεφταν κορμιά”. Ο Ρούβας προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στο γκολ χωρίς να καταφέρει να αιφνιδιάσει σε καμία περίπτωση τους φιλοξενούμενους.

Οι Ασίτες έκαναν τελικά “kolpo grosso” στο 84’ όταν σε μια αντεπίθεση, ο Δασκαλάκης έβγαλε τετ-α-τετ με τον Ψαρουλάκη, τον Χούτρη και ο πρώτος μη έχοντας άλλη επιλογή τον ανέτρεψε, με τον Ζαχαριουδάκη να δίνει το πέναλτι. Ο Σταυρακάκης δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, δίνοντας στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη που την φέρνει μόνη πρώτη στην κορφή της βαθμολογίας.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν και τα... “ρεφλέξ” του Ζαχαριουδάκη ο οποίος κράτησε το 0-1 στο 92’ όταν σε γύρισμα του Φουκαράκη “απογειώθηκε” κατεβάζοντας τη μπάλα με τον Συντιχάκη να σουτάρει άουτ στην επαναφορά.

Στη συγκεκριμένη φάση, οι γηπεδούχοι υποστήριξαν ότι η απόκρουση είχε γίνει ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή με το διαιτητή να έχει ωστόσο διαφορετική γνώμη.

Από την πλευρά των Ασιτών όλοι οι παίκτες δικαιούνται τον τίτλο του διακριθέντα, για την αποφασιστικότητα που έδειξαν, ενώ από τον Ρούβα ξεχώρισαν οι Ξυλούρης, Ανδρεαδάκης.

Η διαιτησία του κ. Ζαχαριουδάκη επέτρεψε να παιχθεί δυνατό παιχνίδι. Ίσως θα μπορούσε να είχε δείξει μερικές κάρτες παραπάνω, όμως σε γενικές γραμμές ήταν καλή.

“Κιτρίνισε” τους Αργυράκη, Κουτσάκη, Οικονομάκη, Τσιάμη, Δασκαλάκη.

ΡΟΥΒΑΣ: Ψαρουλάκης, Γιαννακάκης, Ξυλούρης, Αργυράκης, Κουτσάκης, Πατελής, Αντωνάκης (62’ Ταμάμης), Χαραλαμπάκης, Φουκαράκης, Ανδρεαδάκης, Βαρούχας (56’ Συντιχάκης).

ΑΣΙΤΕΣ: Ζαχαριουδάκης, Ρουμπάκης Γ., Κοζορώνης, Μανιαδάκης, Οικονομάκης, Τσερεβελάκης Μ. (64’ Ποτηράκης), Ρουμπάκης Εμμ., Λεκάκης, Τσιάμης (69’ Χούτρης), Δασκαλάκης, Σταυρακάκης (92’ Δεληστεφανής).



ΔΗΛΩΣΕΙΣ - Συγχαρητήρια και... ευχαριστώ από Καλογεράκη

Δικαιωμένος από το αποτέλεσμα και την παρουσία της ομάδας του στο γήπεδο ήταν μετά το τέλος του ντέρμπι ο τεχνικός των Ασιτών Αντώνης Καλογεράκης, ευχαριστώντας παράλληλα τη διοίκηση του Ρούβα που τον τίμησε πριν το παιχνίδι.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Πετύχαμε μια μεγάλη και δίκαιη νίκη απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που θα πάρει το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον πρόεδρο του Ρούβα που με τίμησαν για το έργο που πρόσφερα για δυο χρόνια. Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι. Δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι. Δεν αφήσαμε χώρο στο Ρούβα, που δε μας έκανε ευκαιρία, και επικρατήσαμε δίκαια. Τίποτα δεν είναι στην τύχη» ανέφερε ο κ. Καλογεράκης.

Στην αντίπερα όχθη τη διαιτησία του κ. Ζαχαριουδάκη τα είχε ο τεχνικός του Ρούβα Γιάννης Σχοιναράκης κρίνοντας ότι θα έπρεπε να είναι αυστηρότερος στον πειθαρχικό έλεγχο.

«Έγινε ένα υπερβολικά δυνατό παιχνίδι. Περιμέναμε ότι θα κριθεί στη δύναμη όχι όμως με την ανοχή της διαιτησίας. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο προκλητική. Ο Λεκάκης θα έπρεπε να είχε αποβληθεί τρεις φορές, και δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα». Σε ότι αφορά το παιχνίδι ο κ. Σχοιναράκης επεσήμανε:

«Πιέσαμε τους αντιπάλους μας και σε μια φάση σύγχυσης βγήκαν στην αντεπίθεση, κέρδισαν το πέναλτι και το παιχνίδι τέλειωσε εκεί».

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ - Τιμήθηκε η ... τριπλέτα

  • Η... τριπλέτα πάνω στην οποία στηρίχτηκε πέρυσι ο Ρούβας τιμήθηκε από τη διοίκηση του σωματείου. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας Αντώνης Καλογεράκης, ο παλαίμαχος πλέον Δημήτρης Καλογιαννάκης και ο... εν ενεργεία ακόμα Αντώνης Λεκάκης τιμήθηκαν με πλακέτες και ανθοδέσμες.
  • Το σύστημα της ενδοσυνεννόησης των διαιτητών χρησιμοποιήθηκε στο χθεσινό παιχνίδι από τους κ.κ. Ζαχαριουδάκη, Δασκαλάκη, Τρουλινό που είχαν επικοινωνία σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
  •   Με τον Μύρο Δασκαλάκη τα είχαν μετά το ματς ορισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων που τον περιμέναν στα αποδυτήρια χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια. Λεκτικό επεισόδιο που επίσης πήρε σύντομο τέλος είχαν και οι Λεκάκης-Αντωνάκης
  • Σχεδόν γέμισε η εξέδρα του γηπέδου της Γέργερης στο χθεσινό ντέρμπι από 500 φίλους και των δυο ομάδων καθώς δυναμικό παρόν έδωσαν και οι φιλοξενούμενοι.
  • Η ισχυρή σχέση που υπάρχει μεταξύ των παικτών και του προπονητή των Ασιτών φάνηκε ξεκάθαρα μετά το γκολ του Σταυρακάκη, όταν όλοι οι ποδοσφαιριστές έγιναν ένα κουβάρι και «έπνιξαν» το νεαρό προπονητή που δε φαινόταν καθόλου στο πανηγύρι που στήθηκε. 
Video του αγώνα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου