Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ασιτών... "analysis"


Ποδοσφαιρική σεζόν 2008-09, η παρθενική εμφάνιση των Ασιτών στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, έχεις ως απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μια χρονιά με μεγάλο κέρδος τις εμπειρίες που αποκόμισαν άπαντες, αλλά και τις στιγμές που έζησαν στο συγκεκριμένο επίπεδο.
Ποδοσφαιρική σεζόν 2010-11, οι Ασίτες επανέρχονται στο Περιφερειακό και ήδη έχουν «σπάσει» το… ρεκόρ τους. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μετά τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής με το Ρούβα στη Γέργερη, απολαμβάνουν την… μοναξιά της κορυφής.

Όμως πως η ομάδα του Αντώνη Καλογεράκη έφτασε σ' αυτό το δυναμικό ξεκίνημα; Μαγικό ραβδί σίγουρα δεν υπάρχει, όμως υπάρχουν συγκεκρ-ιμένα στοιχεία, που δείχνουν πως το «οικοδόμημα» χτίζεται σε γερές βάσεις. Ξεκινώντας από τη στατιστική, πέρα από το «4Χ4», υπάρχει και ο απολογισμός των τερμάτων, με δέκα ενεργητικό και μηδέν παθητικό, επιδόσεις που είναι αξιοσημείωτες σ' αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 
 
--Το περασμένο καλοκαίρι οι Ασίτες άρχισαν ουσιαστικά από μηδενική βάση, με τον Καλογεράκη να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, έχοντας ένα ρόλο που δεν περιορίζεται αυστηρά στα όρια του προπονητή. Το ρόστερ διαμορφώθηκε μέσα από τις δικές του υποδείξεις, καθώς σε πολύ μεγάλο βαθμό, επέλεξε τα «εργαλεία» που θα έχει στη διάθεση του όλη τη χρονιά. Όλα τα κομμάτια του… παζλ επιλέχθηκαν με συγκεκριμένο σκεπτικό, με τον απολογισμό να δείχνει μια ομάδα με… βάθος (ενδεικτικό το ματς με το Ρούβα, που στον πάγκο έμειναν για παράδειγμα Ποτηράκης και Χούτρης). Ακόμη, οι ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, δείχνουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, οπότε ένας «πονοκέφαλος»… μείον. 
«Όπλο» των Ασιτών φέτος το οικογενειακό κλίμα !
Πρέπει να σταθούμε σε μια παράμετρο, που φαίνεται να είναι το «όπλο» των Ασιτών φέτος. Ο λόγος για το οικογενειακό κλίμα στα ενδότερα των αποδυτηρίων, καθώς υπάρχει ένα «δέσιμο», που ίσως προκαλεί και εντύπωση μιας και μιλάμε για ένα σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα. Η θετική ενέργεια απορρέει σε κάθε συζήτηση που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ και αυτό «βγήκε» πιο έντονα μέσα από μια… γκέλα. Ο αποκλεισμός από τον Αστέρα Μυρτιάς στο Κύπελλο ΕΠΣΗ ήταν ένα… σοκ, που εν τέλει είχε και θετικά. Η βαριά ήττα με 4-0, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με συζητήσεις εντός των… τειχών, αλλά και την παραίτηση Καλογεράκη μετά τη νίκη επί της Ιεράπετρας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα δεδομένα ανατράπηκαν, ο νεαρός τεχνικός παρέμεινε στο «τιμόνι» και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τότε έθεσαν βέτο και για την δική τους παρουσία. Η πρώτη μεγάλη δυσκολία έβγαλε και… καλά και πλέον στις Ασίτες ελπίζουν το καλό ξεκίνημα να έχει και συνέχεια, με σκοπό την καλύτερη δυνατή πορεία. Και όπως λένε το λιονταράκι αριστερά στη φανέλα, μεγαλώνει όλο και περισσότερο… (εφημ.ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ)
TOY   Γιάννη Καλιακάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου