Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στατιστικά 10ου Ομίλου Δ' Εθνικής


Τα στατιστικά των επτά πρώτων αγωνιστικώνΜε το τέλος και της έβδομης αγωνιστικής  στο 10ο όμιλο μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα για την μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος.

Η Επισκοπή του Χρήστου Βασιλείου οδηγεί τη κούρσα με τις έξι συνεχόμενες νίκες ύστερα από τη ψυχρολουσία και τη κακή εμφάνιση της πρεμιέρας στις Αρχάνες. Από κοντά  η ευχάριστη έκπληξη των Ασιτών που αν και νεοφώτιστη κερδίζει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις. Η ομάδα του Αντώνη Καλογεράκη δείχνει ιδιαίτερο προφίλ και δυναμική,κερδίζει συνεχώς φίλους και φιγουράρει αήττητη στη δεύτερη θέση έχοντας βγάλει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα,ενώ διαθέτει τη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 3 τέρματα.
Στη τρίτη θέση αήττητοι επίσης παραμένουν ΠΟΑ και Γιούχτας ένα βαθμό πίσω απ΄τις Ασίτες ,αλλά και οι δυό ομάδες έχουν κάνει το ρεπό τους. Τις ομάδες της κορυφής συμπληρώνουν Ρούβας και Ηρόδοτος  στη 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Ο Ρούβας του Γιάννη Σχοιναράκη έκανε τη προηγούμενη βδομάδα το ρεπό του και είναι στην αναμονή για πλασσάρισμα πιό ψηλά αφού έχει τη δυναμική, ενώ ο Ηρόδοτος του Χρήστου Καργιώτη με 10 βαθμούς δείχνει ασταθής και απρόβλεπτος.
Το Ρέθυμνο ξεκίνησε κακά αλλά σιγά σιγά δείχνει …ομάδα ,παίζει καλό ποδόσφαιρο,έχει καλό υλικό και είναι θέμα χρόνου η άνοδος του στο βαθμολογικό πίνακα. Το ίδιο ισχύει και για την Ιεράπετρα του Νίκου Δεδελετάκη που έχει μείνει πίσω. Η εικόνα της ομάδας μακριά από την Ιεράπετρα είναι “μαύρη” αφού έχει μόνο ήττες  σε τρείς εξόδους χωρίς καν να σκοράρει. Στην έδρα της έχει μαζέψει τους 6 βαθμούς που την κατατάσουν στη 8η θέση μέχρι στιγμής. Τους ίδιους βαθμούς έχει και ο Ακρίτας Χανίων που μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και πολλά προβλήματα ,κέρδισε τη προηγούμενη αγωνιστική στα Ανώγεια και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Η αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΟΚ του μέχρι χθές προπονητή του Δημήτρη Παπαματθαιάκη. Μιά ομάδα με καλό ρόστερ και πολλά όνειρα που με το -2 από πέρσι στη πλάτη φορτώθηκε ακόμη περισσότερο με το άθλιο ξεκίνημα και τις τρεις ήττες των πρώτων αγωνιστικών. Οι δυό νίκες στα Χανιά δεν άλλαξαν τη ψυχολογία και ήρθε η ήττα στο Κρουσσώνα απ΄το ΠΟΑ για να προβληματίσει ακόμη περισσότερο.
Ο Αετός που δεν “πετάει” στα Ανώγεια ακόμη (τρεις ήττες-σε τρεις αγώνες),ξεκίνησε με το σούπερ 0-3 στο Ρέθυμνο,αλλά στη συνέχεια μάζεψε μόνο ένα βαθμό στο Ακρωτήρι . Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα αφού αγωνίζεται κατά σειρά με ΠΟΑ,Γιούχτα,Ιεράπετρα,ΠΑΟΚ και πρέπει να βρει βαθμούς για να μείνει στο παιχνίδι της παραμονής.
Στις δυό τελευταίες θέσεις Ακρωτήρι και Πατούχας. Δυό ομάδες χωρίς νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα και άμυνες με απελπιστικές επιδόσεις,χρειάζονται πολύ δουλειά και τύχη για να ανατρέψουν τη μέχρι τώρα απαράδεκτη εικόνα τους.
Αξίζει να ξέρετε ακόμη ότι:
  • Με όποιο αντίπαλο κι αν αγωνίστηκε φέτος η Ιεράπετρα σκόραρε στο παιχνίδι μόνο η μία ομάδα. Έκανε δύο νίκες με Ακρίτα (3-0) και Ακρωτήρι (5-0) και τέσσερις ήττες με Ασίτες (3-0),Επισκοπή (2-0), Ατσαλένιο (1-0) και Γιούχτα (2-0).
  • Τέσσερις νίκες έχει ο Γιούχτας -η μόνη ομάδα μέχρι στιγμής που κέρδισε τη πρωτοπόρο Επισκοπή -αλλά, όταν δεν κερδίζει και αυτό συνέβει δυό φορές φέτος, κολάει στο …2-2. (Ακρωτήρι και ΠΟΑ).
  • Όλα ξεκινάνε απ΄την άμυνα για το Ρούβα αφού οι αριθμοί λένε ότι,όταν πέρνει τους τρεις βαθμούς δεν δέχεται γκολ.(Με Πατούχα 3-0, με Ρέθυμνο 2-0, με Ηρόδοτο 1-0 και με Πανακρωτηριακό 4-0. Τις δύο ήττες τις έκανε με τους δύο πρωτοπόρους Επισκοπή και Ασίτες που η άμυνα δεν κράτησε.
  • Οι μόνες ομάδες του ομίλου που δεν έχουν πάρει ακόμη βαθμό εκτός έδρας είναι η Ιεράπετρα και ο Πατούχας. Οι γηπεδούχοι που δεν κατάφεραν ακόμη να εκμεταλευτούν την έδρα τους και να πάρουν το πρώτο τους βαθμό είναι ο ΠΑΟΚ και ο Αετός Ανωγείων.
  • Οι Ασίτες όταν κερδίζουν δεν δέχονται γκολ (με Ιεράπετρα 3-0, με ΠΑΟΚ και Ρούβα 1-0 και με Αετό 5-0).
  • Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχουν οι Ασίτες και οι τρεις με το ίδιο σκορ (1-1).
  • Έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής 68 ποδοσφαιριστές και έχουν σημειώσει 115 γκολ.
  • Δέκα επτά ποδοσφαιριστές είδαν δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων αγωνιστικών και πέντε με απ’ ευθείας κόκκινη  οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Απ΄αυτούς τους πέντε ο Χριστόφορος Ανδριαδάκης του Γιούχτα δέχτηκε τη μεγαλύτερη ποινή (8 αγωνιστικές) και τον ακολουθεί ο Μπραουδάκης του Ακρίτα με τρεις.
  • ΠΟΑ,Ιεράπετρα,Ρούβας και Αετός δεν έχουν δει ποδοσφαιριστή τους να αποβάλεται.
  • Πιό άτακτη ομάδα στα χαρτιά φαίνεται να είναι η ουραγός ομάδα του Πατούχα αφού μέχρι τώρα έξι (!!) ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν για διάφορους λόγους. Ακολουθεί ο Πανακρωτηριακός και η Επισκοπή με τέσσερις απώλειες .
  • Τα τέσσερα απ τα 13 γκολ που έχουν σημειώσει οι Ασίτες σημειώθηκαν με απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ και όλα με διαφορετικό εκτελεστή! (Κοζορώνης ,Μανιαδάκης,Τσιάμης (2).
  • Τέσσερα απ΄τα επτά παιχνίδια της Επισκοπής έχει σφυρίξει ο Μπουλερός του Συνδέσμου Χανίων(!!). 
  • Δυό προπονητές έχασαν τη θέση τους τις πρώτεςς επτά αγωνιστικές. Ο Αντρέα Μπετίνι έδωσε τη θέση του στο Λάκη Καριωτάκη στο πάγκο του Πατούχα και ο Μανώλης Παπαματθαιάκης που μάλλον θα δώσει τη σκυτάλη στο Βασίλη Καραϊσκο. Ο τελευταίος σήμερα βρέθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ,μίλησε με τη διοίκηση ,παρακολούθησε τη προπόνηση και όπως δείχνουν τα πράγματα άυριο θα αναλάβει και επίσημα.
Επιμέλεια: “Δέκατος Όμιλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου