Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Στις Ασίτες ο Βασιλείου

Κίνηση ματ απ ΄ τις Ασίτες μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μετά την αποχώρηση Καραίσκου, η διοίκηση των "λιονταριών" δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και σήμερα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με το Χρήστο Βασιλείου. Ο Αγρινιώτης τεχνικός είχε πολλές τηλεφωνικές επαφές τις τελευταίες μέρες με τον πρόεδρο των Ασιτών και πριν λίγη ώρα συμφώνησαν για  συνεργασία .


365_basileiou
Η σχετική ανακοίνωση:
" Το Δ.Σ της Α.Ε Ασιτών ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Χρήστο Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου θα δώσει το παρόν στην προπόνηση της Τρίτης 1 Νοεμβρίου και θα καθοδηγήσει την ομάδα μας στο φετινό πρωταθλημα της Δ΄ Εθνικής. Καλωσορίζουμε το Χρήστο Βασιλείου στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο Δαυίδ Φραγκιαδάκης συνεχίζει κανονικά στο πόστο του γυμναστή της ομάδας και ο Γιώργος Σταυρακάκης θα είναι βοηθός του Χρήστου Βασιλείου."
Εκ του Δ.Σ


Ο Χρήστος Βασιλείου πέρασε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ένας παίκτης που δεν «λούστηκε» από τα φώτα της δημοσιότητας (αφού ήταν της. αθόρυβης προσφοράς), αλλά που ήταν πάντα χρήσιμος για τις ομάδες του.

Αγρινιώτης στην καταγωγή (γενν. 1961), o Βασιλείου κατάφερε να συμμετάσχει σε 111 αγώνες Α' Εθνικής, κατέκτησε τίτλους, ενώ έφτασε ως και την εθνική ομάδα (1 συμμετοχή!). 

Απασχολείται ως προπονητής πια, εδώ και πολλά χρόνια. Δούλεψε σε Παναιτωλικό, Φωκικό, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Ήφαιστο Αγρινίου, Πλατανιά Χανίων (με τον οποίο έζησε την καλύτερη προπονητική στιγμή του, οδηγώντας τον το 2009 στη Γ' Εθνική!) και την περσινή περίοδο στην Επισκοπή όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση.. Φέτος  συμφώνησε με τη διοίκηση των Ασιτών, αναλαμβάνοντας το καθήκον να τις καθοδηγήσει στη φετινή Δ' Εθνική. 

Ως ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε από τη γενέτειρά του και τον Παναιτωλικό. Έπαιζε αμυντικός. Δεν έζησε όμως με τους Αγρινιώτες την πρώτη σπουδαία στιγμή της καριέρας του - διότι αυτή ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας (1984) με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στον οποίο είχε στο μεταξύ μετακινηθεί !!! 

Όταν κατέκτησε το δεύτερο τίτλο της καριέρας του, όμως, είχε σαφώς μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχία. Ήταν βασικός τη βραδιά που ο ΟΦΗ (του οποίου είχε γίνει πια μέλος ο Βασιλείου) επικράτησε στα πέναλτυ του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος!!! Κατόρθωμα, που αποτελεί το πιο σημαντικό στην ιστορία του κρητικού σωματείου αλλά και του ποδοσφαίρου του νησιού.

Ο «αφανής ήρωας» Χρήστος Βασιλείου έπαιξε ακόμη σε Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλωνα Αθηνών σε επίπεδο Α' Εθνικής, αλλά και σε Ζάκυνθο (Δ' Εθνική), ΕΑ Ρεθύμνου (Β' Εθνική). Συμμετείχε, όπως είπαμε, σε ένα παιχνίδι της εθνικής Ελλάδος.

Τούτη η μια και μοναδική του παρουσία με το εθνόσημο στο στήθος έλαβε χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου του 1986, σε ένα φιλικό αγώνα Ισπανίας-Ελλάδας (3-1) στο Χιχόν. Είχε περάσει ως αλλαγή σ' εκείνο το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου