Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Όταν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Αρχηγός φορούσαν την φανέλα των Ασιτών… !

Της Εύας Ζαχαριουδάκη
Μπορεί να έχουν περάσει 28 χρόνια, μπορεί τα χρώματα και το όνομα της ομάδας να έχουν αλλάξει, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε δύο απ’ τα ιδρυτικά στελέχη της ομάδας, να διατηρούν σήμερα τα ηνία της.
Ο πρόεδρος των Ασιτών, Μανόλης Ζαχαριουδάκης και ο Γενικός Αρχηγός, Τάκης Περογαμβράκης, εικονίζονται στην ιστορική φωτογραφία, όπου φορούν την φανέλα του συλλόγου, στην πρώτη του χρονιά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Ηρακλείου.
Πρόκειται για την σεζόν 1983-1984, όταν οι Ασίτες, με την ονομασία «ΑΟΚΑ» (Αθλητικός Όμιλος Κάτω Ασιτών) ξεκινούσαν την διαδρομή τους στα τοπικά πρωταθλήματα, με τα χρώματα της ομάδας μάλιστα να διαφέρουν αρκετά απ’ τα σημερινά.
Ο Μανόλης Ζαχαριουδάκης αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΑΟΚΑ απ’ την ίδρυση του μέχρι και το 1990, όταν προέκυψε η συνένωση με την Αστραπή -ομάδα των Άνω Ασιτών- και τον Πρινιά, ενώ ο Τάκης Περογαμβράκης, αγωνίστηκε στην πρώτη χρονιά της ομάδας στα ερασιτεχνικά γήπεδα, για να αναλάβει αμέσως τα σκήπτρα του Γενικού Αρχηγού, τα οποία διατηρεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα.
Στην φωτογραφία επίσης διακρίνεται αριστερά ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας, Ζαχάρης Καλαφατάκης, ενώ αναλυτικά η ιστορική 11άδα αποτελείται απ’ τους εξής: (από αριστερά) Ζαχαριουδάκη Μανούσο, Μανωλιτσάκη Γιώργο, Καβρό Κώστα, Ζαχαριουδάκη Μανόλη, Αντωνακάκη Δημήτρη, Σκουλά Μανόλη, Περογραμβράκη Τακη, (κάτω αριστερά) Αναστασάκη Θωμά, Αναστασάκη Γιώργο, Πολεμαρχάκη Μιχάλη, Περογαμβράκη Νίκο, Φουντουλάκη Αντώνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΟΚΑ, με βάση τη συγκεκριμένη ομάδα, ξεκίνησε μια ξέφρενη πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα, για να φτάσει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ. Τα τελευταία 5 χρόνια ζει τη «χρυσή» εποχή της, αφού πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία του Ηρακλείου και διανύει την τρίτη χρονιά παρουσίας στην Δ’ Εθνική. Μάλιστα, η περυσινή χρονιά χαρακτηρίζεται απ’ τις πιο επιτυχημένες, καθώς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Κρήτης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην Δ’ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου