Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ζαχαριουδάκης – “Αναλαμβάνω την ευθύνη”

Η γνωστή έκφραση «Ενός κακού, μύρια έπονται» φαίνεται να επιβεβαιώνεται στις Ασίτες. Δύο μέρες μετά τον υποβιβασμό της ομάδας απ’ την Δ’ Εθνική ο Μανόλης Ζαχαριουδάκης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει απ’ την διοίκηση των «κιτρινοπράσινων».

 Ο ισχυρός άντρας των Ασιτών στην επιστολή παραίτησης του ανέλαβε την ευθύνη για την πορεία και τον υποβιβασμό της ομάδας, ενώ ανέφερε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση θα ανακοινωθούν στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει τον Ιούνιο, τονίζοντας πως είναι οριστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του topikokritis.gr -που θα αναφερθούν σε εκτενέστερο ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες- οι λόγοι δεν αφορούν τον υποβιβασμό της ομάδας, αλλά προσωπικούς λόγους που προκύπτουν από λειτουργικά ζητήματα των Ασιτών.
“Μετά και από τον αγώνα με το Ρέθυμνο η ομάδα των Ασιτών υποβιβάστηκε και μαθηματικά από τη Δ’ Εθνική. Σαν πρόεδρος του Σωματείου αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την αποτυχία. Τα δύο χρόνια που υπηρέτησα την ομάδα του τόπου μου έκανα τα πάντα για να καθιερωθούν οι Ασίτες σε περίοπτη θέση στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Κρήτης. Να είναι σίγουροι όλοι ότι έδωσα και την ψυχή μου εις βάρος της οικογένειας μου και της δουλειάς μου. Δεν μετάνιωσα όμως ποτέ για όσα έκανα.
Η απόφαση μου αυτή τη στιγμή, μετά από ώριμη σκέψη είναι η οριστική αποχώρηση μου απ’ τη διοίκηση της ομάδας, ανεξάρτητα απ’ την απόφαση της ΕΠΟ και ανεξάρτητα απ’ την κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου.
Κρατάω τους λόγους που με οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση προσωρινά εκτός δημοσιότητας και θα τους ανακοινώσω στην Γενική Συνέλευση του Ιουνίου στα μέλη του Σωματείου. Σύμφωνα με το καταστατικό χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Α’ Αντιπρόεδρος, Θοδωρής Τριανταφυλλάκης».
Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας ο Μανόλης Ζαχαριουδάκης βάζει τέλος στον κύκλο του στην ομάδα, τονίζοντας την μεγάλη αγάπη που έχει γι’ αυτήν. Ευχαριστεί τους ποδοφαιριστές και τον κόσμο των Ασιτών για την στήριξη τους, ενώ τόνισε πως από δω και πέρα ο κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί, ώστε να μην διαλύσει το δυνατό σύνολο που έχει δημιουργηθεί.
«Ευχαριστώ πάνω απ’ όλα τους ποδοσφαιριστές μου, που μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος στήριξαν την ομάδα και κατά δεύτερο λόγο τον κόσμο των Ασιτών που από το υστέρημα τους αυτές τις δύσκολες εποχές στάθηκαν δίπλα μου.
Οι Ασίτες αυτά τα δύο χρόνια ήταν η μεγάλη μου αγάπη και έτσι θα παραμείνει. Οι δυνάμεις μου όμως για να σε συνεχίσω να στηρίζω την ομάδα έχουν εξαντληθεί. Νιώθω μεγάλη θλίψη και απογοήτευση που βλέπω ένα δικό μου δημιούργημα να καταστρέφεται. Ζητώ απ’ όλους όσους αγαπάνε την ομάδα να έρθουν στην Γ.Σ. και να συνεχίσουν το έργο που με τόση αγάπη ξεκίνησα.
Η ‘Ενωση Ασιτών, οι ακαδημίες μας και γενικά ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας και τα νιάτα του τόπου μας αξίζουν συμπαράστασης”.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Φάρκωνας: “Παίξτε για μας”

Τρεις μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα ο Μανόλης Φάρκωνας μίλησε αποκλειστικά στο topikokritis.gr απ’ το δωμάτιο της νευρολογικής κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.
O 20χρονος αμυντικός των Ασιτών αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαραστάθηκε σ’ αυτόν και τους συμπαίκτες του, έδωσε το σύνθημα της νίκης για το ερχόμενο ντέρμπι κόντρα στην Ασή Γωνιά.
«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που αυτές τις μέρες ήταν δίπλα μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Ήταν συγκινητική η παρουσία των συμπαικτών μου, του προπονητή και της διοίκησης της ομάδας. Ένιωσα πολύ έντονα ότι είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο ερχόμενο ματς. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν μπορώ να είμαι δίπλα τους και να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ, ώστε να πετύχουμε το στόχο που βάλαμε απ’ την αρχή της χρονιάς. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν εκεί. Περιμένω με μεγάλη αγωνία το αποτέλεσμα. Θέλω να παίξουν για μας και να αισθάνονται ότι είμαστε δίπλα τους. Ελπίζω να είμαι υγιής και να βρω τη δύναμη να αγωνιστώ έστω για λίγα λεπτά την τελευταία αγωνιστική”. 
 Της Εύας Ζαχαριουδάκη.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μεταξάκης: “Kρατάμε την τύχη στα χέρια μας”

 
Ο επιθετικός των Ασιτών Αντώνης Μεταξάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το συναρπαστικό φινάλε του φετινού Περιφερειακού πρωταθλήματος.


To περιφερειακό πρωτάθλημα οδεύει προς το φινάλε του και τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του ο επιθετικός των Ασιτών Αντώνης Μεταξάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” με τον Μανώλη Θέμελη για την μάχη για την σωτηρία που δίνει η ομάδα του.
  • Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τον εντός έδρας αγώνα την προσεχή Κυριακή με την Ασή Γωνιά
“Ο αγώνας αυτός είναι τελικός για μας. Όλες οι ομάδες τώρα που φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος παίζουν τα ρέστα τους.  Θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος τις ελπίδες παραμονής που έχουμε. Έχουμε το πιο βατό πρόγραμμα και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Έχουμε καλή ομάδα και θεωρώ οτι θα κερδίσουμε αν και η Ασή Γωνιά έχει κάνει ζημιές και εκτός έδρας και έχει ένα καλό σύνολο”.
Για το φινάλε του Περιφερειακού πρωταθλήματος
“Είμαστε σε ανοδική τροχιά. Η διακοπή δεν ξέρω αν ήρθε σε καλό timing για μας και ίσως μας επηρεάσει. Η μάχη στην κορυφή και την ουρά είναι συναρπαστική στο φετινό πρωτάθλημα. Στην κορυφή πιστεύω οτι η Επισκοπή είναι δίκαια πρώτη. Υπάρχουν καλές ομάδες που δίνουν αγώνα επιβίωσης στην κατηγορία. Υπάρχει άγχος σε όλους ενώ αν και έχουμε συγκεντρώσει 29 βαθμούς  δεν έχουμε σωθεί ακόμα”.
Για την επικείμενη αναδιάρθρωση
“Ελπίζω να μην περάσει η αναδιάρθρωση και να μην σταματήσει να υπάρχει ο όμιλος της Κρήτης γιατί τότε πολλές ομάδες θα διαλύσουν οικονομικά  σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Θα υπάρξουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, περισσότερα από τα ήδη υπάρχοντα στις ομάδες. Περιμένουμε να δούμε και ελπίζω να βγει μια απόφαση θετική για την Κρήτη”.
Για το αν θα παίξει ο ίδιος την Κυριακή
” Τώρα είμαι καλά. Είχα μία θλάση στον δικέφαλο που με ταλαιπώρησε. Πιστεύω οτι θα προλάβω να αγωνιστώ αφού επιστρέφω στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.
Κάνω θεραπεία και την Κυριακή θα είμαι οκ. Υπόσχομαι στον κόσμο μας οτι αν παίξω θα σκοράρω”.
Για την φετινή του παρουσία στις Ασίτες
” Προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο καλά γίνεται.  Ήμουν φαντάρος και αυτό με άφησε πίσω αφού δεν έκανα προετοιμασία. Γι΄αυτό και μου βγήκε ο τραυματισμός. Οι στόχοι μου έχουν να κάνουν με την πορεία της ομάδας. Έχω σκοράρει αρκετές φορές (σ.σ 9 γκολ σε 10 ματς) σε λίγα ματς που έχω παίξει και θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να σωθούμε”.
Για την πορεία της ομάδα των Ασιτών
” Η ομάδα μας έκανε ένα πολύ κακό ξεκίνημα. Πιστεύω όμως οτι με την μετέπειτα πορεία μας θα μπορούσαμε να είχαμε και περισσότερους βαθμούς. Οι αλλαγές προπονητών σίγουρα επηρέασαν την ομάδα στον πρώτο γύρο.
Με τον Δαβίδ Φραγκιαδάκη όμως στον πάγκο βρήκαμε την χαμένη μας ψυχολογία γιατί είναι ένας προπονητής νέος, φιλόδοξος και με όρεξη για δουλειά. Έχει δώσει πολλά στην ομάδα των Ασιτών και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έχει κερδίσει με την συμπεριφορά του πολλά από τους παίκτες”.
Για την παρουσία του κόσμου των Ασιτών στα ματς της ομάδας
” Ο κόσμος όποτε έρχεται μας βοηθάει πάρα πολύ. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και τους καταλαβαίνω όταν δεν έρχονται. Όμως τους καλώ στα δύο τελευταία μας παιγνίδια να έρθουν για να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας. Χρειαζόμαστε την στήριξη και την βοήθεια τους”.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πολλά μπράβο στους Πρωταθλητές !!

Το Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Ασιτών συγχαίρει τους Πρωταθλητές των Νομών της Κρήτης για την κατάκτηση των Πρωταθλημάτων και τους εύχεται κάθε επιτυχία στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν για την επίτευξη των στόχων τους.
Συγκεκριμένα:
Την Πρωταθλήτρια Ηρακλείου, ΑΕ Κατσαμπά.
Τον Πρωταθλητή Ρεθύμνου, Ερμή Ζωνιανών.
Τον Πρωταθλητή Χανίων, Κισσαμικό.
Τον Πρωταθλητή Λασιθίου, ΟΦ Ιεράπετρας.

Πολλά μπράβο ακόμη.
Στον Πρωταθλητή Α2 Ηρακλείου, Ηρακλή Ηρακλείου που πέτυχε μια ακόμη συνεχόμενη άνοδο, στην Πρωταθλήτρια Β1 Ηρακλείου ομάδα της Ανάληψης και στον Πρωταθλητή Γ' ΕΠΣΗ Α.Ο Καμινίων που πανάξια έκοψαν πρώτοι το νήμα στις κατηγορίες τους.