Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Όταν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Αρχηγός φορούσαν την φανέλα των Ασιτών… !

Της Εύας Ζαχαριουδάκη
Μπορεί να έχουν περάσει 28 χρόνια, μπορεί τα χρώματα και το όνομα της ομάδας να έχουν αλλάξει, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε δύο απ’ τα ιδρυτικά στελέχη της ομάδας, να διατηρούν σήμερα τα ηνία της.
Ο πρόεδρος των Ασιτών, Μανόλης Ζαχαριουδάκης και ο Γενικός Αρχηγός, Τάκης Περογαμβράκης, εικονίζονται στην ιστορική φωτογραφία, όπου φορούν την φανέλα του συλλόγου, στην πρώτη του χρονιά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Ηρακλείου.
Πρόκειται για την σεζόν 1983-1984, όταν οι Ασίτες, με την ονομασία «ΑΟΚΑ» (Αθλητικός Όμιλος Κάτω Ασιτών) ξεκινούσαν την διαδρομή τους στα τοπικά πρωταθλήματα, με τα χρώματα της ομάδας μάλιστα να διαφέρουν αρκετά απ’ τα σημερινά.
Ο Μανόλης Ζαχαριουδάκης αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΑΟΚΑ απ’ την ίδρυση του μέχρι και το 1990, όταν προέκυψε η συνένωση με την Αστραπή -ομάδα των Άνω Ασιτών- και τον Πρινιά, ενώ ο Τάκης Περογαμβράκης, αγωνίστηκε στην πρώτη χρονιά της ομάδας στα ερασιτεχνικά γήπεδα, για να αναλάβει αμέσως τα σκήπτρα του Γενικού Αρχηγού, τα οποία διατηρεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα.
Στην φωτογραφία επίσης διακρίνεται αριστερά ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας, Ζαχάρης Καλαφατάκης, ενώ αναλυτικά η ιστορική 11άδα αποτελείται απ’ τους εξής: (από αριστερά) Ζαχαριουδάκη Μανούσο, Μανωλιτσάκη Γιώργο, Καβρό Κώστα, Ζαχαριουδάκη Μανόλη, Αντωνακάκη Δημήτρη, Σκουλά Μανόλη, Περογραμβράκη Τακη, (κάτω αριστερά) Αναστασάκη Θωμά, Αναστασάκη Γιώργο, Πολεμαρχάκη Μιχάλη, Περογαμβράκη Νίκο, Φουντουλάκη Αντώνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΟΚΑ, με βάση τη συγκεκριμένη ομάδα, ξεκίνησε μια ξέφρενη πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα, για να φτάσει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ. Τα τελευταία 5 χρόνια ζει τη «χρυσή» εποχή της, αφού πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία του Ηρακλείου και διανύει την τρίτη χρονιά παρουσίας στην Δ’ Εθνική. Μάλιστα, η περυσινή χρονιά χαρακτηρίζεται απ’ τις πιο επιτυχημένες, καθώς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στις μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Κρήτης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην Δ’ Εθνική.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Και τώρα ..Πρωτάθλημα !!

Η ομάδα μας με ψηλά το κεφάλι αποχώρησε από το θεσμό του Κυπέλλου και από σήμερα στρέφεται αποκλειστικά στο Πρωτάθλημα.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο αλλά οι παίχτες μας έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Απομένουν 10 αγώνες μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος,από τους οποίους οι 6 θα γίνουν στις Ασίτες -αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρόδοτο- και 4 εκτός έδρας.
Η ομάδα μας,με την αγωνιστική εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα μπορεί να διεκδικήσει τη σωτηρία της και άλλωστε το αξίζει.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα .
Ασίτες-Ηρόδοτος Πατούχας-Ασίτες Ασίτες-
ΠΑΟΚ
Αγιος Νικόλαος-ΑσίτεςΑσίτες-ΕπισκοπήΑσίτες-ΓιούχταςΑναγ. Ιεράπετρας-ΑσίτεςΑσίτες-
ΑΣΗ Γωνιά
Ρέθυμνο-Ασίτες Ασίτες-Μινώταυρος

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δ.Φραγκιαδάκης: “Μας καλεί η ιστορία να προκριθούμε στο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ”

Ο προπονητής των Ασιτών, Δαβίδ Φραγκιαδάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δ.Φραγκιαδάκης: “Μας καλεί η ιστορία να προκριθούμε στο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ”


Οι Ασίτες είναι μέσα και στους δύο στόχους τους, αφού εκτός από το πρωτάθλημα συμμετέχουν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.
Ο προπονητής της ομάδας Δαβίδ Φαραγκιαδάκης μίλησε στον “Athletic Radio 104,2” και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” με τον Μανώλη Θέμελη:
Για την νίκη των Ασιτών με 1-5 επί του Ζαρού το περασμένο Σάββατο
“Είναι κάποια ματς στο ποδόσφαιρο που σου “πάνε”. Μας βγήκε το ματς και πετύχαμε μία τόσο μεγάλη σε έκταση νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και στο δεύτερο κάθε επίθεση μας έγινε γκολ. Ο Ζαρός ήταν αγχωμένος, είναι πολύ καλή ομάδα και φυσικά δεν είναι για πέντε γκολ. Είχαμε μία εμφάνιση που ονειρεύεται κάθε προπονητής”.
Για τον φετινό στόχο της ομάδας
“Η ομάδα μας έχει εγωισμό. Οι Ασίτες έχουν δυναμική. Οι παίκτες μας έχουν την προσωπικότητα για να κάνουν μια καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα όμως ανεβήκαμε στην συνέχεια. Στόχος μας είναι η παραμονή και επειδή είναι δύσκολο το πρωτάθλημα πρέπει να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού για να τον πετύχουμε. Δείχνουμε οτι μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία”.
Για το αν είναι πρόκληση για τον ίδιο.
” Μού ζήτησαν από την ομάδα να αναλάβω και η αλήθεια είναι οτι ήμουν προβληματισμένος για το να θα αναλάβω και το σκέφτηκα πολύ. Προσπαθώ για το καλύτερο και ακόμα δεν έχω πετύχει τίποτα. Κολύμπησα στα βαθιά. Μπήκα στο πετσί της ομάδας και προσπαθώ να τους περάσω την φιλοσοφία μου”.
Για την πορεία της ομάδας στο κύπελλο ΕΠΣΗ
“Είμαστε στα ημιτελικά. Θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα στην ομάδα και στην ρεβάνς να μας βοηθήσει να ανατρέψουμε την ήττα μας με 2-1 στην Χερσόνησο. Μας έχει λείψει φέτος και τους καλώ να μας συμπαρασταθούν.  Μπορούμε να το ανατρέψουμε. Δεν επαναπαυόμαστε με το εκτός έδρας γκολ που βάλαμε και πάμε για την πρόσκριση στις 7 του Μάρτη που θα είναι ιστορική για τις Ασίτες. Μας καλεί η ιστορία”.
Για το επόμενο ματς με τον ΠΟΑ
“Ο ΠΟΑ είναι μία εξαιρετική ομάδα. Εκ των φαβορί για να ανέβει. Είναι μία νεανική ομάδα με έμπειρους παίκτες και βαριά φανέλα. Το άγχος θα το έχει ο ΠΟΑ όχι εμείς. Πάμε για το θετικό αποτέλεσμα και μετά ακολουθεί η ρεβάνς του Κυπέλλου με την Χερσόνησο που είναι το 50% της χρονιάς για μας αφού το άλλο 50% είναι η παραμονή μας στην κατηγορία”.